Wellness

Heerlijk relaxen na een harde work out

Sauna 280x900 pix.jpgSportPlaza Mercator beschikt over een mooie sauna en een ruim stoombad. In het relaxgedeelte kunt u heerlijk ontspannen op één van de ligbedden. Het gebruik van sauna en stoombad is exclusief voor onze All-in Fitnessleden en dagpashouders. Houd er rekening mee dat een bezoek aan de sauna en het stoombad gemengd is. Het dragen van badkleding is dan ook verplicht. Aanvullende huisregels staan uitgebreid vermeld op de saunadeur.

Finse Sauna
Sauna is een van oorsprong Finse benaming voor een ruimte waarin een droog hete luchtbad genomen kan worden. De temperatuur is zo hoog, 80-90°C, dat de saunabezoeker snel gaat zweten. Het zweten wordt als reinigend ervaren. Daarom wordt het bezoeken van een sauna ook wel als “saunabad” aangeduid in de zin van persoonlijke verzorging. Ook mentaal wordt zo’n hete luchtbad door regelmatige saunabezoekers als “reinigend”, ontspannend, ervaren. Let op het gebruik van een handdoek in deze sauna is verplicht.

Turks stoombad met sterrenhemel
Even heerlijk stoom afblazen! Het Turks stoombad is een warme ruimte waar de temperatuur op ongeveer 45 graden ligt en de luchtvochtigheid maar liefst 100% bedraagt. Het Turkse stoombad is ideaal om uw huid te reinigen. Door tussen de 10 en 20 minuten in deze ruimte te verblijven gaan de huidporiën open staan en zal het vuil, doordat u begint te zweten, naar buiten worden gedreven. Naast dat de geneeskrachtige kruiden in de stoom goed zijn voor de luchtwegen, werkt een Turks stoombad ook zeer ontspannend.

Openingstijden sauna voor onze All-in Fitnessleden:
09:00 tot 21:45 uur maandag t/m vrijdag
09:00 tot 16:45 uur zaterdag & zondag

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.