Aangepast sporten

Aangepast sporten

Bewegen in warm water en begeleid fitnessen

aangepast sporten water 1920x1080


Welke mogelijkheden heb ik als ik wil sporten met een blessure, handicap of beperking? Waar kan ik terecht als ik meer of beter wil gaan sporten? Hoe krijg ik de juiste begeleiding met mijn beperking of bij mijn blessure? SportPlaza Mercator biedt voor deze mensen een breed scala aan activiteiten aan. Denk hierbij aan verschillende activiteiten in ons therapie bad maar ook aan ons fitnesscentrum die doormiddel van onze lift voor iedereen makkelijk toegankelijk is. 

Wil je gebruik maken van deze activiteit(en) dan  sluit je bij ons een (incasso)abonnement af. Je kunt een keuze maken uit de onderstaande abonnementen:

1.    Maximaal 4 x per week bewegen in warm water en onbeperkt fitness 
2.    1x per week bewegen in warm water
3.    2x per week bewegen in warm water en 1x per week fitness 
4.    Voor 55 plussers: Maximaal 4 x per week bewegen in warm water en onbeperkt fitness 

Heb jij een lidmaatschap voor het aangepast sporten dan wordt je voor onze wateractiviteiten in een vaste lesgroep ingedeeld. Je sport dan ook altijd met dezelfde mensen in een groep met maximaal 15 personen. Bij de water activiteiten van het aangepast sporten heb je de keuze om aan de volgende activiteiten deel te nemen:
- AquaFree
- AquaMix
- AquaJoggen
- AquaFit

AquaFree
In een AquaFree les kunt u in het warme bad 45 minuten zelfstandig oefeningen doen of baantjes zwemmen in 1,30 meter diep water. Er is professionele begeleiding aanwezig om u daarbij zo goed mogelijk bij te helpen!

AquaMix
AquaMix is een combinatie van AquaFree, Aquajogging en eigen oefeningen waarbij de 45 minuten durende les door een instructeur wordt gegeven.

AquaJogging
Bij AquaJogging ben je aan het lopen in het water zonder dat je de grond te raakt. Je bent dus aan het lopen in een zweeftoestand waarbij gebruik wordt gemaakt van de weerstand die het water biedt. Hierdoor is AquaJogging ook geschikt als je last hebt (lichte) lichamelijke klachten. Overleg eerst met je arts als je twijfelt of deze activiteit geschikt is met jouw klacht. Een wetbelt helpt je lichaam om makkelijker te blijven drijven. Armen en benen bewegen alsof er daadwerkelijk wordt gelopen. Beweeg jij sneller dan wordt de weerstand hoger. Hierdoor kan jij zelf de intensiteit van jouw training bepalen. Deze lessen zijn dan ook geschikt voor alle leeftijden en alle niveaus.

AquaFit
Een Aqua-Fit les is een combinatie tussen de lessen van Aqua-Mix en AquaJogging, waarbij de bodem van het zwembad tussen 1,30 en 1,80 meter kan worden gedaan.

Alle lessen in het warm water bieden wij zowel gemengd (dames en heren) als alleen voor dames aan. Bij de lessen die uitsluitend voor dames zijn staat er ook altijd een vrouwelijke instructeur voor de les en is de zwemzaal volledig afgesloten.

Rooster aangepast sporten in warm water
Klik hier om het rooster te bekijken voor het bewegen in warm water.

aangepast sporten fitness 1920x1080


Aangepast sporten Fitness

Kies jij ervoor om de water activiteiten te combineren in een lidmaatschap dat is aangevuld met fitness dan kan jij altijd in de fitness terecht op de reguliere openingstijden. Er is altijd begeleiding aanwezig die jou kan helpen met de oefeningen en eventueel met het maken van een schema. Zo kan je sneller en verantwoord herstellen van een blessure of werken aan bepaalde doelstellingen. Op donderdag van 15:00 tot 22:00 uur is Mart aanwezig, hij is namens SportPlaza Mercator de aangewezen persoon voor het begeleiden van mensen die kiezen voor het aangepast sporten. Mart helpt je graag bij het vast stellen van doelen en met het maken van schema's zowel in de fitness als in het water. Spreek hem daarom gerust aan of maak een afspraak met hem via de receptie van onze fitness.

Openingstijden fitness:
Maandag t/m donderdag 07:00 tot 22:00 uur (Mart is aanwezig op donderdagen van 15:00 tot 22:00 uur)
Vrijdag 09:00 tot 21:00 uur
Zaterdag en zondag 10:00 tot 16:00 uur

In beweging met reuma

Heb je een reumatische aandoening? Dan is regelmatig bewegen extra belangrijk. Sporten en bewegen is ontspannend, goed voor je gezondheid en je doet er vaak nieuwe sociale contacten mee op. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat jouw botten en spieren sterker worden en je gewrichten soepel blijven. Niet alle beweegactiviteiten zijn geschikt wanneer je reuma hebt, maar er zijn genoeg leuke beweeg- en sportactiviteiten die niet zwaar zijn, een voorbeeld hiervan is zwemmen, aangepast sporten en sommige van onze Aqua-lessen.

Wist je dat?

  • Reuma een verzamelnaam is voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van je 'bewegingsapparaat', die niet door een ongeval zijn veroorzaakt.
  • Eén op de negen mensen in Nederland een vorm van reuma heeft.
  • Iedereen reuma kan krijgen, op elke leeftijd.
  • Reuma vaak onzichtbaar is. het is aan de buitenkant niet te zien.
  • Er elke dag 700 mensen bij komen met een vorm van reuma.

Deskundige begeleiding

Samen met ReumaNederland hebben wij (een deel) van onze Aquainstructeurs opgeleid tot reumadeskundige in het water. De instructeurs kunnen professionele begeleiding bieden door middel van differentiatie in de aquasportlessen. Hierdoor kan iedereen meedoen op zijn eigen niveau en zijn de lessen voor iedereen toegankelijk.

Aquasport lessen

Niet elke Aqua-les wordt gegeven door een instructeur met een opleiding tot reumadeskundige in het water. Informeer bij onze receptie welke lessen hier wel en niet aan mee doen. Je kan hier ook een info@sportplazamercator.nl over sturen of langs lopen bij de receptie.

Heb je een vraag over het aangepast sporten?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.