Over ons

Van harte welkom bij Sportfondsen Mercator

Pand 1920x1080 pix.jpg

Sportfondsen Mercator is een modern sportcentrum in Amsterdam West met een zwembad, fitnesscentrum, sauna & stoombad, kinderopvang, horeca, feestzaal en een groot recreatieterrein. Het zwembad van Sportfondsen Mercator bestaat uit een wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een therapeutisch zwembad. Op het buitenterrein van Sportfondsen Mercator bevinden zich een speelbad en een 50-meter bassin.

De exploitatie van het zwembad en de fitness van Sportfondsen Mercator wordt gedaan in samenwerking met stadsdeel Amsterdam-West. In die samenwerking is overeengekomen dat Sportfondsen Mercator haar maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid neemt en koppelt aan een efficiënte bedrijfsvoering.

In onze accommodatie kun je op alle dagen van de week terecht om jezelf uit te dagen, te ontspannen, iets leuks te doen of om iets nieuws te leren. Je vindt bij ons altijd een activiteit die bij jou past.

Je kunt onze accommodatie gemakkelijk bereiken met de auto, de fiets of het openbaar vervoer. We hebben voldoende parkeergelegenheid voor zowel de auto als de fiets. Kom je met het openbaar vervoer? Plan dan je reis via 9292OV.

De accommodatie is toegankelijk voor mindervaliden. Onze accommodatie beschikt voor speciale gelijkvloerse en drempelvrije entree, speciale kleedruimtes en een mindervalidentoilet en onze fitness is toegankelijk met de lift. Ons therapie bad is voorzien van een speciale tillift die mensen in en uit het water kunnen tillen vanuit bijvoorbeeld een rolstoel.

Over Sportfondsen

Bij Koninkijke Sportfondsen staan we iedere dag in de startblokken om ons in te zetten voor een vitaal Nederland. Dat doen we vanuit onze accommodaties samen met en voor gemeenten, maatschappelijke partners en bezoekers. Wij geloven dat iedereen vitaal kan zijn door in beweging te komen. Want van bewegen, alleen of samen, krijg je energie. En plezier. Of je nu beweegt om te ontspannen, jezelf uit te dagen, te leren of om te ontmoeten, wij geven die energie.

Wat in 1923 begon, inspireert ons anno nu nog steeds. Het was Sportfondsen-oprichter Han Bierenbroodspot zijn droom om zwemmen voor iedereen mogelijk te maken. Daarom bedacht hij bijna 100 jaar geleden een systeem waarmee Amsterdammers spaarden voor het eerste Sportfondsenbad in Amsterdam-Oost. Hij legde daarmee ook direct de basis voor het stimuleren van sport en bewegen. Dat motiveert ons ook in het heden en geeft ons energie die we met plezier doorgeven.

Sportfondsen geeft energie

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.