Faciliteiten

Jouw activiteit in de juiste ruimte

SportPlaza Mercator is een modern sportcentrum in Amsterdam West met een zwembad, fitnesscentrum, sauna & stoombad, kinderopvang, horeca, feestzaal en een groot recreatieterrein. Het zwembad van SportPlaza Mercator bestaat uit een wedstrijdbad, een doelgroepenbad en een therapeutisch zwembad. Op het buitenterrein van SportPlaza Mercator bevinden zich een speelbad en een 50-meter bassin. En op de gevel is een wonderwall aangebracht waarin diverse planten en struiken de accommodatie haar unieke en groene uitstraling geven. Vooral zomers is de groene gevel een adembenemende pracht van gekleurde planten en struiken.

Doelgroepenbad

Faciliteiten zwembad

Wedstrijdbad

Het binnen wedstrijdbad van SportPlaza Mercator heeft een afmeting van 25 x 15 meter. Door de instelbare bodem varieert de waterdiepte van 0,01 tot 2,00 meter. Hierdoor is ons bad uitermate geschikt voor o.a. zwem- en waterpolowedstrijden en diverse duikactiviteiten. Door de naar wens instelbare bodem kan de waterdiepte naar keuze worden ingesteld en is hierdoor uitermate geschikt voor instructie tijdens zwemlessen, zomerzwemlessen en schoolzwemmen en natuurlijk ook voor het vrij- en discozwemmen. Hiernaast wordt het bad bijna dagelijks druk bezocht door mensen die komen banenzwemmen. De watertemperatuur van het wedstrijdbad is gemiddeld 27,5 graden. Klik hier om de virtuele tour van onze accommodatie te bekijken.

Doelgroepenbad
Het verwarmde doelgroepenbad wordt intensief gebruikt voor diverse doelen. Naast dat het een onderdeel is van de zwemlessen worden hier ook de lessen van Club Auqa gegeven. Doordat dit ondiepe bad warmer is dan een gemiddeld zwembad kunnen spieren en gewrichten bewegingen maken zonder dat deze overbelast worden. Het doelgroepenbad heeft een gemiddelde watertemperatuur van 31,5 graden en heeft een verstelbare bodem en daardoor uitermate geschikt om verschillende soorten lessen in te volgen. Klik hier om de virtuele tour van onze accommodatie te bekijken.

Therapeutisch zwembad
SportPlaza Mercator is één van de weinige zwembaden in Amsterdam die is voorzien van een therapiebad. Dit bad is ideaal als u last van spier- of gewrichtsklachten! Daarnaast wordt dit bad ook gebruikt door zwangere vrouwen en het zogenoemde babyzwemmen. SportPlaza Mercator biedt u allerlei mogelijkheden in het therapiebad. Het bad heeft een verstelbare bodem tot en is voorzien van een tillift en luie-trap. De extra ruime kleedkamers maken het therapiebad toegankelijk voor vrijwel iedere bezoeker. De gemiddelde temperatuur van dit bad is 33 graden. Klik hier om de virtuele tour van onze accommodatie te bekijken.

Buitenbad
Op dit moment is ons buitenbad gesloten en zal weer open gaan in het voorjaar van 2021. Naar verwachting zal ons buitenbad geopend zijn van 1 mei 2021 tot 1 september 2021. SportPlaza Mercator beschikt over een prachtig 50 meter bad en een kinderspeelbad aan de rand van Amsterdam-West. Tevens is er een prachtige glooiende ligweide waar men heerlijk in de zon of in de schaduw van mooie hoge bomen kan recreëren. Wij zien jullie graag terug in het voorjaar en de zomer van 2021. Klik hier om de virtuele tour van onze accommodatie te bekijken.

Cardio straat fitness

SportPlaza Mercator beschikt, naast een groot zwembad, over een ruime fitnessafdeling. De zaal staat gevuld met een groot assortiment aan fitnessapparatuur van Life Fitness en CrossMaxx. 

Cardio
De cardiozaal biedt aan de ene kant uitzicht op de Jan van Galenstraat en aan de andere kant op ons fantastische wedstrijdbad. In de cardiozaal staan loopbanden, crosstrainers, steppers, fietsen en roeimachines. Tevens staan hier de krachttoestellen van Life Fitness, zoals toestellen voor rug-, borst-, en beenspieren.Klik hier om de virtuele tour van onze accommodatie te bekijken.

Krachttraining
We hebben ook een fitnesszaal ingericht voor de zogeheten 'freeweights'. In deze zaal staan toestellen van Hammer Strength. We hebben dumbbells t/m 40 kg en voldoende losse halters en schijven om uitgebreid te kunnen trainen. Klik hier om de virtuele tour van onze accommodatie te bekijken.

Goed trainen
Tot slot kun je bij ons je Abs & Core goed trainen. Met behulp van matjes en fitnessballen kweek je binnen korte tijd sterke buik- en rugspieren. Gedurende de hele week staan er altijd één of meerdere fitnessinstructeurs in de zaal om je te helpen.

Groepslessen
SportPlaza Mercator beschikt over een zeer ruime lichte groepslessenzaal. Deze zaal heeft een goede dempende vloer en heeft een lekkere grote raampartij waardoor er veel natuurlijk licht binnen valt. In deze zaal geven wij groepslessen met zeer ervaren en enthousiaste instructeurs. Klik op de roze button onderaan de pagina voor een overzicht van alle activiteiten uit onze fitness. Klik hier om de virtuele tour van onze accommodatie te bekijken.

Gratis kinderopvang voor onze fitnessleden
SportPlaza Mercator beschikt over een mooie en ruime kinderopvang voor kinderen tot vier jaar oud. Tijdens het sporten kunt u uw kinderen zorgeloos laten spelen in de kinderopvang onder toeziend oog van een ervaren medewerkster.

De kinderopvang is maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Als SportPlaza Mercator op feestdagen is geopend is er geen kinderopvang!

Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.