Binnen

Fitness

Kracht en conditie trainen in onze ruime fitness

SportPlaza Mercator beschikt over een ruime fitnessafdeling. De zaal staat gevuld met een groot assortiment aan fitnessapparatuur van Life Fitness en CrossMaxx. 

Cardio
De cardiozaal biedt aan de ene kant uitzicht op de Jan van Galenstraat en aan de andere kant op ons fantastische wedstrijdbad. In de cardiozaal staan loopbanden, crosstrainers, steppers, fietsen en roeimachines. Tevens staan hier de krachttoestellen van Life Fitness, zoals toestellen voor rug-, borst-, en beenspieren.

Krachttraining
We hebben ook een fitnesszaal ingericht voor de zogeheten 'freeweights'. In deze zaal staan toestellen van Hammer Strength. We hebben dumbbells t/m 40 kg en voldoende losse halters en schijven om uitgebreid te kunnen trainen.

Goed trainen
Tot slot kun je bij ons je Abs & Core goed trainen. Met behulp van matjes en fitnessballen kweek je binnen korte tijd sterke buik- en rugspieren. Gedurende de hele week staan er altijd één of meerdere fitnessinstructeurs in de zaal om je te helpen.

Alles in 1.
Beslis jij om lid te worden van onze fitness dan mag je geheel gratis gebruik maken van bijna al onze activiteiten in het zwembad. Denk hierbij aan bijvoorbeeld banenzwemmen, AquaBootcamp, AquaCycling en nog veel meer. Ook kan je in de zomer heerlijk zwemmen in ons buitenbad. Zwemlessen en de lessen van het aangepast sporten zijn niet inbegrepen.

Sauna
SportPlaza Mercator beschikt over een mooi saunaplatform met onder andere een Finse sauna, een ruim Turks stoombad en relaxruimte.

Finse Sauna
Sauna is een van oorsprong Finse benaming voor een ruimte waarin een droog hete luchtbad genomen kan worden. De temperatuur is zo hoog, 80-90°C, dat de saunabezoeker snel gaat zweten. Het zweten wordt als reinigend ervaren. Daarom wordt het bezoeken van een sauna ook wel als “saunabad” aangeduid in de zin van persoonlijke verzorging. Ook mentaal wordt zo’n hete luchtbad door regelmatige saunabezoekers als “reinigend”, ontspannend, ervaren. Sportfondsenbad Amsterdam Oost heeft 2 Finse sauna’s waar u gebruik van kunt maken, let op een handdoek is verplicht.

Turks stoombad
Even heerlijk stoom afblazen! Het Turks stoombad is een warme ruimte waar de temperatuur op ongeveer 45 graden ligt en de luchtvochtigheid maar liefst 100% bedraagt. Het Turkse stoombad is ideaal om jouw huid te reinigen. Door tussen de 10 en 20 minuten in deze ruimte te verblijven gaan de huidporiën open staan en zal het vuil, doordat je begint te zweten, naar buiten worden gedreven. Naast dat de geneeskrachtige kruiden in de stoom goed zijn voor de luchtwegen, werkt een Turks stoombad ook zeer ontspannend.

Na het gebruik van de sauna kan jij je heerlijk afdouchen met een koude douche of een normale douche. Onze saunaplatform is een openbare ruimte wat betekent dat wij extra waarde hechten aan persoonlijke hygiëne. Het is dus niet toegestaan om binnen onze accommodatie bepaalde lichamelijke verzorging te doen zoals scrubben, scheren, nagelknippen, verwijderen van eelt en dergelijke. Lees hier alles over in ons sauna reglement. 

Het gebruik van ons saunaplatform is gratis voor onze combikaarthouders. 

Houd er rekening mee dat de sauna en het stoombad gemengd is en men moet zich altijd kleden in badkleding. Aanvullende huisregels staan uitgebreid vermeld op de saunadeur. Voor meer informatie kan je terecht bij één van onze medewerkers van de fitness.

Wat heb je nodig?

  • Sportkleding
  • Handdoek
  • Bidon
  • Badkleding (eventueel)

Tarieven

All-in fitness, groepslessen & wateractiviteiten vanaf:
59,95
Studenten: All-in fitness, groepslessen & wateractiviteiten vanaf omgerekend:
50,00
12 rittenkaart fitness en groepslessen
185,00
All-in dagpas
18,50
Zwemles-ouder
8,50
Magneetkaart (éénmalige aanschaf)
6,00
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.