Fitness

Met plezier jouw resultaat behalen

Contentpagina Fitness - header nieuw def.jpg

Je kunt fitnessen op jouw manier doormiddel van verschillende groepslessen te volgen of te sporten met fitnessapparatuur met behulp van bijvoorbeeld personal training. Wij helpen je graag om fit te blijven op een manier die bij jou past. Daarom bieden we voor iedereen wat wils!

Je kunt verschillende doelen behalen met Fitness. Hierbij kun je denken aan:

  • Spieropbouw
  • Conditie opbouwen/onderhouden
  • Gewichtsverlies/aankomen
  • Herstellen/revalidatie

Spieropbouw
Door spiermassa op te bouwen, word je sterker en kun je op een intensiever niveau sporten. Denk bij spieropbouw niet alleen maar aan groter en breder worden, want deze populaire doelstelling is voor veel meer goed. Welk ander trainingsdoel je ook hebt, je behaalt het sneller als je spiermassa opbouwt. Met spiermassa bouw je niet alleen kracht op, maar kun je bijvoorbeeld ook sneller calorieën verbranden en dus gewicht kwijtraken. Meer spiermassa opbouwen lijkt misschien moeilijk, maar is vrij eenvoudig als je je houdt aan een schema waarin je de juiste training combineert met goede voeding en rust.

Conditie trainen
Met een goede conditie zul je langer en constanter op een hoger niveau kunnen sporten. Wil jij dus blijven presteren, dan is het beschikken over een goede conditie essentieel. Om deze doelstelling te halen kan je oefeningen en apparatuur uit de fitness met groepslessen combineren. Hierdoor is het nooit saai en blijf je gemotiveerd trainen. Bovendien zit je lekker in je vel, verslappen je spieren niet en blijf je in een goede lichamelijke gesteldheid.

Afvallen en aankomen
Misschien heb je net besloten dat jij je best gaat doen voor een fitter lichaam. Waar ga je dan beginnen? Ben jij niet tevreden over je huidig gewicht? Bij ons zit je dan goed. Vaak zien we dat mensen willen afvallen, of juist aankomen als doel hebben. Het liefst zou je spieren opbouwen en tegelijkertijd vet verliezen. Goede voeding, beweging en een gezonde leefstijl is daarom voor iedereen belangrijk. Wij helpen je graag om deze doelstellingen te behalen door middel van een juiste trainings- en voedingsschema.

Blessure herstel en revalidatie
Soms kun je door een blessure niet optimaal sporten. Misschien heb je een operatie gehad en moet je revalideren. Hierdoor ben jij niet in staat om op je oude niveau te kunnen trainen. Gelukkig kun je met fitness heel goed werken aan je herstel.

Naast helpen bij herstel en revalidatie is voorkomen ook een belangrijk aspect. Een evenwichtig opgebouwde training verkleint het risico op een blessure bij het fitnessen. Hoe je training er het beste uit kan zien, is afhankelijk van je niveau en het soort training dat je wilt doen. De training kun je het beste vooraf afstemmen met een instructeur.

Om alvast kennis te maken met ons fitnessteam klik je hier.

Voor een volledig aanbod van onze fitness activiteiten klik je hieronder.

SportPlaza Mercator beschikt, naast een groot zwembad, over een ruime fitnessafdeling. De zaal staat gevuld met een groot assortiment aan fitnessapparatuur van Life Fitness en CrossMaxx. 

Cardio loopband 280x900 pix.jpg


Cardio

De cardiozaal biedt aan de ene kant uitzicht op de Jan van Galenstraat en aan de andere kant op ons fantastische wedstrijdbad. In de cardiozaal staan loopbanden, crosstrainers, steppers, fietsen en roeimachines. Tevens staan hier de krachttoestellen van Life Fitness, zoals toestellen voor rug-, borst-, en beenspieren.


Krachttraining 280x900 pix.jpg


Krachttraining

We hebben ook een fitnesszaal ingericht voor de zogeheten 'freeweights'. In deze zaal staan toestellen van Hammer Strength. We hebben dumbbells t/m 40 kg en voldoende losse halters en schijven om uitgebreid te kunnen trainen.


buikspieren trainen 280x900 pix.jpg


Goed trainen

Tot slot kun je bij ons je Abs & Core goed trainen. Met behulp van matjes en fitnessballen kweek je binnen korte tijd sterke buik- en rugspieren. Gedurende de hele week staan er altijd één of meerdere fitnessinstructeurs in de zaal om je te helpen.


Spinning 280x900 pix.jpg


Groepslessen
SportPlaza Mercator beschikt over een zeer ruime lichte groepslessenzaal. Deze zaal heeft een goede dempende vloer en heeft een lekkere grote raampartij waardoor er veel natuurlijk licht binnen valt. In deze zaal geven wij groepslessen met zeer ervaren en enthousiaste instructeurs. Klik op de roze button onderaan de pagina voor een overzicht van alle activiteiten uit onze fitness.


Kinderopvang 280x900 pix.jpg


Gratis kinderopvang voor onze fitnessleden
SportPlaza Mercator beschikt over een mooie en ruime kinderopvang voor kinderen tot vier jaar oud. Tijdens het sporten kunt u uw kinderen zorgeloos laten spelen in de kinderopvang onder toeziend oog van een ervaren medewerkster.

De kinderopvang is maandag t/m vrijdag geopend van 09.00 tot 12.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.30 uur. Als SportPlaza Mercator op feestdagen is geopend dan is er geen kinderopvang! Lees hier ons regelement over onze kinderopvang voor leden van onze fitness.

Openingstijden Fitness:
Maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 22:00 uur.
Zaterdag en zondag van 09:00 tot 17:00 uur.

Kennis maken of direct lid worden?
Vraag via het formulier hieronder een dagpas aan en maak kennis met alles wat SportPlaza mercator te bieden heeft. Besluit u na het aanvragen van een dagpas lid te worden dan verrekenen wij deze kosten direct bij het afsluiten van het abonnement! De kosten voor een dagpas vind je hier.

Wat kunt u doen met de dagpas? U kunt deelnemen aan alle activiteiten m.u.v. de zwemlessen en het aangepast sporten. Maak kennis met onze fitness, groepslessen in de fitness of in het water, banenzwemmen, sauna en nog veel meer. 

Word lid en gebruik onze Combi-deal, hiermee kan je dagelijks onbeperkt gebruikmaken van fitness, groepslessen, zwembadactiviteiten, saunaplatform, kinderopvang en in de zomer van het buitenbad. Zoveel onder één dak was nog nooit zo goedkoop en gemakkelijk!

Ben je benieuwd naar de voorwaarden? Kom dan vandaag nog naar SportPlaza Mercator en laat je geheel vrijblijvend rondleiden en informeren door één van onze verschillende toptrainers.

Lid worden? Sluit uw abonnement direct af in onze webshop. Klik hier om door te gaan naar onze webshop. Voor nieuwe abonnementen dien je naar de receptie in het zwembad te gaan om een toegangspas in ontvangst te nemen. Deze toegangspas i een éénmalige aanschaf

Gezonde en fitte medewerkers zijn een aanwinst voor elk bedrijf.
Bedrijfsfitness bij SportPlaza Mercator levert hier een grote bijdrage aan en daarom kunt u uw medewerkers tegen aantrekkelijke voorwaarden laten sporten bij SportPlaza Mercator. Onze unieke multifunctionele sportcentrum biedt niet alleen fitness, maar heeft ook een groot zwembad, moderne en een ruim saunaplatform met stoombad en Finse sauna. Uw medewerkers worden hierbij zeker niet aan hun lot overgelaten. Bedrijfsfitness bij SportPlaza Mercator is inclusief begeleiding van een gediplomeerde en ervaren instructeur. Deze instructeur zal uw medewerkers begeleiden naar hun persoonlijke doelstellingen. Bedrijfsfitness en SportPlaza Mercator is de ideale combinatie om de kwaliteit van fitte medewerkers optimaal te garanderen. Wil jij meer weten over bedrijfsfitness? Vul dan het onderstaande formulier in met uw vraag of kom langs in onze accommodatie.

SportPlaza Mercator is onderdeel van NL Actief
NL Actief is de brancheorganisatie van erkende sport- en bewegingscentra. Voor de klant is dat een belangrijke zekerheid en kwaliteitsborging, want de centra die zijn aangesloten bij NL Actief zijn gekeurd en gecertificeerd.

NL Actief gecertificeerde centra staan voor de beste service en voorwaarden. Ook investeren NL Actief centra in kennis en innovatie. Als u kiest voor een NL Actief centrum, bent u verzekerd van een veilige en hygiënische sportomgeving, verantwoorde en effectieve trainingsprogramma’s en adviezen. Kortom: vakmanschap.

Lees hier de voorwaarden van NL Actief

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.