Binnen

Bewegen met reuma

Regelmatig bewegen zorgt voor sterke spieren en botten

In beweging met reuma

Heb je een reumatische aandoening? Dan is regelmatig bewegen extra belangrijk. Sporten en bewegen is ontspannend, goed voor je gezondheid en je doet er vaak nieuwe sociale contacten mee op. Regelmatig bewegen zorgt ervoor dat jouw botten en spieren sterker worden en je gewrichten soepel blijven. Niet alle beweegactiviteiten zijn geschikt wanneer je reuma hebt, maar er zijn genoeg leuke beweeg- en sportactiviteiten die niet zwaar zijn, een voorbeeld hiervan is zwemmen, aangepast sporten en sommige van onze Aqua-lessen.

Wist je dat?

  • Reuma een verzamelnaam is voor meer dan 100 verschillende aandoeningen van je 'bewegingsapparaat', die niet door een ongeval zijn veroorzaakt.
  • Eén op de negen mensen in Nederland een vorm van reuma heeft.
  • Iedereen reuma kan krijgen, op elke leeftijd.
  • Reuma vaak onzichtbaar is. het is aan de buitenkant niet te zien.
  • Er elke dag 700 mensen bij komen met een vorm van reuma.

Deskundige begeleiding

Samen met ReumaNederland hebben wij (een deel) van onze Aquainstructeurs opgeleid tot reumadeskundige in het water. De instructeurs kunnen professionele begeleiding bieden door middel van differentiatie in de aquasportlessen. Hierdoor kan iedereen meedoen op zijn eigen niveau en zijn de lessen voor iedereen toegankelijk.

Aquasport lessen

Niet elke Aqua-les wordt gegeven door een instructeur met een opleiding tot reumadeskundige in het water. Informeer bij onze receptie welke lessen hier wel en niet aan mee doen. Je kan hier ook een info@sportplazamercator.nl over sturen of langs lopen bij de receptie.

Wat heb je nodig?

  • Zwemkleding
  • Handdoek

Tarieven

1 x per week bewegen in warm water (incasso maand)
42,50
2 x per week bewegen in warm water en 1 x per week fitness (incasso maand)
61,50
4 x per week bewegen in warm water en onbeperkt fitness (incasso maand)
76,50
55+ jaar: 4 x per week bewegen in warm water en onbeperkt fitness (incasso maand)
60,00
Magneetkaart (éénmalige aanschaf)
6,00
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.