Zwemmen

Zwemmen is altijd een goed idee

Contentpagina Zwemmen - header nieuw.jpg

Zwemmen is enorm gezond. Of je nu fanatiek komt banenzwemmen of komt dobberen: regelmatig zwemmen verbetert je spierkracht, je humeur en je conditie. Zwemmen is altijd een goed idee. Kom je ook?

Ruim activiteitenaanbod
Jong, oud, fit of minder fit: zwemmen is voor iedereen. En omdat iedereen anders is, bieden we veel verschillende activiteiten aan. We zijn er voor de sporter, de rustzoeker, voor mensen die (beter) willen leren zwemmen…en voor jou!

Zwemmen is gezond
Tijdens het zwemmen train je je hele lichaam en geef je je gezondheid een enorme opkikker. Als je regelmatig zwemt, kun je zelfs de kans op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk en een te hoog cholesterol verkleinen. Wist je dat je van zwemmen zelfs slimmer wordt? Omdat je intensief beweegt, verbeter je de bloedtoevoer naar je hersenen.

Blessurevrij bewegen
Ben je aan het revalideren of ben je blessuregevoelig? Of zoek je een niet-belastende manier om weer in beweging te komen? Ook dan is zwemmen uitermate geschikt. In het water is de schokbelasting minimaal. Zwemmen is een blessurevrije sport die je tot op hoge leeftijd kunt doen. Dus…waar wacht je nog op?

Klik hier en bekijk het overzicht van al onze activiteiten.

Banenzwemmer onderwater 280x900 pix.jpg

Wat kan je verwachten in het zwembad van SportPlaza Mercator?
Het zwembad bestaat uit een wedstrijdbad, een doelgroepenbad, kinderspeelbad met krokodil en een therapeutisch zwembad. Hier kunt u onder andere banenzwemmen, vrij-zwemmen, zwemlessen volgen en deelnemen aan diverse Club-Aqualessen. Op het buitenterrein bevinden zich een speelbad en een 50-meter bassin. Het buitenbad is doorgaans geopend vanaf 1 mei tot begin 1 september maar afhankelijk van het weer kan dit ook eerder zijn of blijven we langer open. 

Wedstrijdbad
Het binnen wedstrijdbad van SportPlaza Mercator heeft een afmeting van 25 x 15 meter. Door de instelbare bodem varieert de waterdiepte van 0,01 tot 2,00 meter. Hierdoor is ons bad uitermate geschikt voor o.a. zwem- en waterpolowedstrijden en diverse duikactiviteiten. Door de naar wens instelbare bodem kan de waterdiepte naar keuze worden ingesteld en is hierdoor uitermate geschikt voor instructie tijdens zwemlessen, zomerzwemlessen en schoolzwemmen en natuurlijk ook voor het vrij- en discozwemmen. Hiernaast wordt het bad bijna dagelijks druk bezocht door mensen die komen banenzwemmen. De watertemperatuur van het wedstrijdbad is gemiddeld 27,5 graden.

Doelgroepenbad
Het verwarmde doelgroepenbad wordt intensief gebruikt voor diverse doelen. Naast dat het een onderdeel is van de zwemlessen worden hier ook de lessen van Club Auqa gegeven. Doordat dit ondiepebad warmer is dan een gemiddeld zwembad kunnen spieren en gewrichten bewegingen maken zonder dat deze overbelast worden. Het doelgroepenbad heeft een gemiddelde watertemperatuur van 31,5 graden en heeft een verstelbare bodem en daardoor uitermate geschikt om verschillende soorten lessen in te volgen.

Therapeutisch zwembad
SportPlaza Mercator is één van de weinige zwembaden in Amsterdam die is voorzien van een therapie-bad. Dit bad is ideaal als u last van spier- of gewrichtsklachten! Daarnaast wordt dit bad ook gebruikt door zwangere vrouwen en het zogenoemde babyzwemmen. SportPlaza Mercator biedt u allerlei mogelijkheden in het therapie-bad. Het bad heeft een verstelbare bodem tot en is voorzien van een til-lift en luie-trap. De extra ruime kleedkamers maken het therapiebad toegankelijk voor vrijwel iedere bezoeker. De gemiddelde temperatuur van dit bad is 33 graden.

Heb je een vraag?

Nog 500 tekens resterend
Cookies op onze website

Deze website maakt gebruik van cookies om de nodige websitefuncties te bieden. Om de websitenavigatie en jouw online ervaring te verbeteren, websiteverkeer, gebruik en interactie te analyseren en om te helpen bij onze marketing- en advertentie-inspanningen.